قانون هوای پاک مهمتر است یا صنعت موتورسیکلت ایران؟/ آیا فقط قوانین مانع تحول این صنعت است؟

دبیر انجمن صنعت موتورسیکلت ایران: صنعت موتورسیکلتسازی اکنون با چالشهای متعددی مواجه است و تا زمانی که تغییر قوانین اتفاق نیفتد، شاهد تحول در این صنعت نخواهیم بود.
به گزارش موتورسیکلت نیوز به نقل از خبر خودرو، بهمن ضیاءمقدم الزام به اعمال استاندارد یورو 5 را از اهم مشکلات صنعت موتورسیکلت اعلام کرد و افزود: در حال حاضر پیادهسازی این استاندارد به دلایل مختلف تا سه، چهار سال آینده، قابلیت اجرایی ندارد که عدم آمادگی منابع تامین صنعت موتورسیکلت و محدودیتهای ارتباطی ناشی از تحریمها از دلایل عمده آن است.
دبیر انجمن صنعت موتورسیکلت ایران همچنین گفت: قرار بر این بود که استاندارد یورو 5 از ابتدای سال 1400 اجرایی شود اما در ماههای پایانی سال گذشته، انجمن نسبت به ارائه مدارک و مستندات و تهیه جدول زمانی برای اجرای استاندارد یورو 5 اقدام کرد.
ضیاء مقدم بیان کرد: جدول زمانی ارائه شده به طور تقریبی، هماهنگ با نرم استاندارد اروپا در اجرای استانداردها و قوانین جدید است، به طوری که میبایست هر چهار سال یک بار نسبت به تغییرات استاندارد آلایندگی مبادرت نمود اما در خصوص صنعت موتورسیکلت، این مهلت زمانی تاکنون مورد رعایت قرار نگرفته است.
وی تصریح کرد: از سال 95 تا 99 حدود سه تا چهار قانون و مصوبه برای صنعت موتورسیکلت به اجرا درآمد در حالی که در سایر نقاط دنیا، حداقل برای اجرای هر قانونی، یک مدت چهار ساله در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد.
دبیر انجمن صنعت موتورسیکلت ایران همچنین به قانون هوای پاک اشاره کرد و افزود: قانون هوای پاک از بدو اجرا تاکنون، صنعت موتورسیکلت را با چالشهای متعددی مواجه کرده، به طوری که بارها موجب تعطیلی خطوط تولید این صنعت گردیده است.
ضیاء مقدم ادامه داد: میبایست یک بررسی کارشناسی دقیق بر روی مصوبه هوای پاک انجام شود و نسبت به رفع مشکلات این قانون اگر خواستار اجرای آن هستیم، اقدام گردد.
وی در پایان ضمن اشاره به مشکلات تامین ارز و همچنین تامین قطعات در کلیه صنایع از جمله صنعت موتورسیکلتسازی خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت سیزدهم به بخش صنعت و به ویژه صنعت موتورسیکلت توجه بیشتری داشته باشد.
توسعه از دل صنعت
مدیرعامل شرکت نیکران موتور پاسارگاد در گفتگو با دنیای اقتصاد درباره مشکلات و چالشهای تولید موتورسیکلت در کشور گفت: یکی از مهمترین چالشهای تولیدکنندگان فعال در این صنعت ناهماهنگی نهادهای اجرایی کشور درباره شمارهگذاری محصولات است. این مساله مشکلاتی را برای تولیدکنندگان در حوزه پلاکگذاری محصولاتشان بهوجود آورده است.
وی افزود: مساله بعدی که فکر میکنم مشکل عمومی برای عمده صنایع و تولیدکنندگان فعال داخلی است موضوع ارز و نوسانات بازار آن بوده که این امر هم ناشی از تحریمهای خارجی است.
مسعود غلامی گفت: بیشتر کارشناسان حوزه موتورسیکلت عنوان میکنند این صنعت از نبود سیاستی مدون و استراتژی مشخص برای توسعه رنج میبرد. غلامی در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد شما برای ارتقای صنعت موتورسیکلت کشور پس از نیم قرن فعالیت چیست، گفت: با طرحریزی استراتژی از سوی به اصطلاح کارشناسان برای صنعت موافق نیستم. استراتژیهای رشد و توسعه باید در دل شرکتها باشد نه افراد خارج از آن.
این فعال صنعت موتورسیکلت ادامه داد: در اینباره هم بهطور قطع هر شرکتی استراتژیهای خاص خود را دارد. البته با سیاستگذاریهای صنعتی جامع برای کل کشور در دل برنامههای مدون کلی بهوسیله دولتها و تاکید میکنم به دور از تصمیمهای خلقالساعه، موافق هستم.
غلامی در پایان گفت: هیچ جای دنیا در جوامع آزاد اقتصادی، استراتژی از خارج سازمان به داخل آن تزریق نمیشود. در مقابل این نوع اندیشه، نگاهی هم از تفکرات تصمیمگیری فردی برای جمع و اقتصادهای بسته دولتی وجود دارد که نمیتواند کارآمد باشد.
بیشتر بخوانید:
خطر اصلی در درون صنعت موتورسیکلت ایران است
محمدعلی نژادیان: صنعت موتورسیکلت ایران از نبود «تفکر سیستمی» رنج میبرد
روند خودکفایی موتورسیکلتهای بنزینی در ایران چگونه است؟
آیا ساخت موتورسیکلت برقی آسان است؟/ در طراحی محصولات جدید به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
پیشبینی وقوع یک انقلاب جدید در صنعت موتورسیکلت ایران/ رقیب جدید این صنعت «علم و دانش» است
پایان پیام/