بررسی گزارشی با عنوان «مروری بر تصادفات موتورسواران و نحوه رانندگی ایمن» که در 87 صفحه توسط پژوهشکده بیمه منتشر شد

به گزارش موتورسیکلت نیوز به نقل از پژوهشکده بیمه، آمار بالای تصادفات موتورسواران و کم بودن ضریب نفوذ بیمه بین آنها لزوم انجام تحقیقی در خصوص تحلیل تصادفات موتورسواران را مشخص نموده است. در این گزارش، آمار مربوط به خصوصیات موتور سیکلتها و موتورسواران از سامانههای آماری مربوط به اعطای گواهینامه موتورسیکلت و سامانههای مربوط به شمارهگذاری موتورسیکلتها برداشت شده است. آمار مربوط به تصادفات موتورسواران نیز با مراجعه به آمار موجود در سامانه ثبت تصادفات رانندگی برداشت گردیده است. این آمار شامل کلیه اطلاعاتی است که در فرم کام تصادفات ذکر میشود.
اطلاعاتی از قبیل علت تامه تصادف، وسایلنقلیه درگیر در تصادف، محل برخورد، وضعیت جوی، وضعیت روسازی و بسیاری موارد دیگر که در فرم کام ذکر شده است. با بررسی آمار مربوط به خصوصیات موتورسواران و آمار مربوط به تصادفات آنها تحلیلهای لازم در مورد تاثیرات خصوصیات موتورسواران بر تصادفات آنها و تاثیرات خصوصیات موتور بر تصادفات آنها ارائه گردیده است.
نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که:
– اکثر تصادفات در استانهای پرجمعیت به ترتیب تهران، اصفهان و خراسان رخ داده است.
– استان قم با اختلاف نسبت به دیگر استانها خطرناکترین وضعیت را از لحاظ موتور سواران دارد.
– هر چند اکثر تصادفات ناشی از بیاحتیاطی موتورسواران است، ولی درصد قابل توجهی از آنها نیز ناشی از نقض عمدی قوانین است.
– پیشنهاد میگردد حق بیمه با توجه به سن موتورسواران تعیین گردد و موتورسوارانی که در سن 23 تا 28 سال قرار دارند، حق بیمه بیشتری بپردازند.
– موتورسوارانی که به تازگی گواهینامه گرفتهاند بیشتر دچار تصادف میشوند بنابراین میتوان حق بیمه بیشتری برای آنها تعیین نمود.
– در مواردی که موتورسوار مقصر بوده است، موتورسوار مرتکب تخلفی شده که آن تخلف منجر به تصادف شده است. اکثر این تخلفات مربوط به عدم رعایت حق تقدم و سرعت غیر مجاز میباشد. با فرهنگسازی برای تشویق موتورسواران به رعایت این دو مورد میتوان از اکثر تصادفات جلوگیری کرد.
– موانع دید تاثیر اندکی بر تصادفات موتورسواران دارند. ولی در مواردی بهدلیل انتخاب نادرست درختان و بوتهها در معابر شهری، این بوتهها باعث ایجاد مانع دید میشوند که میتوان با هماهنگی شهرداری نسبت به رفع این موانع دید اقدام کرد.
– اکثر تصادفات در راههای درون شهری رخ داده است. بنابراین پیشنهاد میشود که با هماهنگی پلیس و شهرداریها اقدامات ایمنی در راههای شهری توسعه یابد.
– اکثر تصادفات در راههای اصلی رخ داده است. پیشنهاد میشود با هماهنگی پلیس و شهرداریها، اقدامات ایمنی در این راهها افزایش یابد.
– هر چند نقص راه در درصد اندکی از تصادفات موتورسواران مؤثر بوده است، ولی نقص علائم افقی و عمودی و کم عرض بودن معبر از مواردی است که شهرداریها در آن مسؤل هستند و میتوان پرداخت خسارت را از آنها پیگیری نمود.
برای دریافت فایل PDF اینجا را کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
چرا موتورسیکلتها بدون بیمهنامه شخص ثالث شمارهگذاری میشوند؟
پایان پیام/