همکاری با بازاریاب به‌صورت غیرحضوری

 سیف السادات خبر داد: وضعیت فاجعه‌بار موتورسیکلت‌ها در کشور/ گسترش جابه‌جایی بارهای خرد توسط موتورسیکلت‌ها

مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل بار شهرداری‌های کشور با اشاره به ۴۰ اپلیکیشن فعال در حوزه حمل‌ونقل بار درون‌شهری در کشور، تعداد وسایل نقلیه فرسوده حمل بار را اعلام کرد و گفت: وضعیت موتورسیکلت‌ها در سطح شهرها فاجعه بار بوده و ۹۲ درصد این موتورها فرسوده و ۹۹ درصد آنها نیز معاینه فنی ندارند.

به گزارش موتورسیکلت نیوز به نقل از ایسنا، سید محمدحسین سیف السادات، با اشاره به سابقه شکل‌گیری اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل بار شهرداری‌های کشور، اظهار کرد: فرایند شکل‌گیری اتحادیه با ابلاغ اساسنامه توسط ریاست وقت سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در اسفندماه سال ۱۳۹۹ آغاز  و در سال ۱۴۰۰  با تشکیل مجمع عمومی اتحادیه و حضور کلیه اعضاء، هیأت‌ مدیره آن مشخص شدند؛ اما با توجه به اینکه از سال ۱۴۰۰ تا سال گذشته این اتحادیه متولی مستقل نداشت، در آبان‌ماه ۱۴۰۲ مجمع عمومی اتحادیه مجددا تشکیل جلسه داده و پس از تعیین مجدد هیأت‌ مدیره و مدیرعامل و متعاقب آن انجام مقدمات و زیرساختهای قانونی، در اسفند ماه سال گذشته این اتحادیه رسماً به صورت عملیاتی  کار خود را بر اساس وظایف و مأموریت‌های تعیین شده آغاز کرد.

وی با بیان اینکه برای این اتحادیه ۱۶ هدف و مأموریت مشخص شده، از جمله مأموریت‌ها و اهداف تعیین شده برای این اتحادیه به نوسازی و توسعه ناوگان حمل‌ونقل بار درون‌شهری، انجام عملیات مبتنی بر آی‌تی و ایجاد سامانه‌های هوشمند، تلاش در راستای تأمین قطعات یدکی خودروها و ملزومات آنها، برگزاری دوره‌های آموزشی و مهارتی، بازنگری و به روزرسانی مقررات حوزه حمل و نقل بار، استفاده از افراد متخصص و استفاده از شیوه‌های نوین و فناوری‌های روز و… اشاره کرد.

چه شرکت‌هایی در حوزه حمل و نقل بار کشور فعالیت می‌کنند؟

مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل بار شهرداری‌های کشور با تأکید بر اینکه در حوزه بار درون‌شهری فعالان حقیقی (راننده‌های شخصی) فعالیت دارند و در سطح شهر به طور مستمر فعالیت می‌کنند، یادآور شد: پیک‌های موتوری، شرکت‌های پخش کالا ، شرکت‌های حمل‌ونقل بار در حوزه ساختمانی و عمرانی، شرکت‌های حمل‌ونقل حیوانات، ارائه‌ دهندگان خدمات  حمل بار به کسبه، بازاریان، قالیشویی‌ها، لوازم خانگی، مبلمان و غیره، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حمل اثاثیه منازل و شرکت‌های توزیع مواد غذایی عمده فعالین حوزه حمل‌ونقل بار هستند.

فعالیت۴۰ اپلیکیشن در حوزه حمل‌ونقل بار درون‌شهری

سیف‌السادات همچنین به اپلیکیشن‌های فعال در حوزه بار در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه ۴۰ اپلیکیشن در حوزه حمل‌ونقل بار درون‌شهری فعال بوده و وظیفه اتحادیه به عنوان تنظیم گری و تسهیل‌گری این اپلیکیشن‌ها در راستای دولت الکترونیک است، ادامه داد: در این حوزه پاسخگویی به مطالبات مردم و پیگیری آن در برابر خدمات ناقص ارائه شده از سوی اپلیکیشن‌های حوزه بار در کشور و نظارت بر این مجموعه‌ها در دستور کار اتحادیه بار درون‌شهری قرار گرفته است.

گسترش جابه‌جایی بارهای خرد توسط موتورسیکلت‌ها

وی تصریح کرد: غیر از حمل‌ونقل بار خودرویی، حمل‌ونقل بار توسط موتورسیکلت‌ها نیز در سطح شهرها صورت می‌گیرد که طی سال‌های اخیر گسترش یافته و در کلان شهرها عمده جابه‌جایی بارهای خرد توسط موتورسیکلت‌ها به طور گسترده صورت می‌گیرد.

شماره گذاری بیش از سه میلیون و ۸۵۰ هزار وسیله نقلیه حمل بار در کشور توسط پلیس 

فرسودگی ۴۵ درصد وانت‌بارها، ۳۰ درصد کامیونتها و ۴۹ درصد کامیون و کشنده‌های فعال کشور

سیف السادات با اشاره به اینکه تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از سه میلیون و ۸۵۰ هزار وسیله نقلیه حمل بار در کشور از سوی نیروی انتظامی شماره گذاری شده‌ بود، در مورد وضعیت موجود کیفیت خودروها گفت: بیش از دو میلیون و ۶۵۰ هزار وانت‌بار در کشور در حال فعالیت هستند که عمر ۴۵ درصد این وانت‌بارها بیش از ۱۵ سال و فرسوده اند. همچنین بیش از ۵۰۷ هزار کامیونت در سطح کشور فعالیت دارند که ۳۰ درصد این کامیونت‌ها نیز فرسوده‌اند.

به گفته مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل بار شهرداری‌های کشور، در سطح کشور ۶۹۰ هزار کامیون و کشنده نیز در حوزه حمل بار درون و برون شهری فعالند که ۴۹ درصد آنها فرسوده هستند. 

۹۲ درصد از موتورسیکلت‌های شناسایی شده در کشور فرسوده‌ و ۹۹ درصد فاقد معاینه فنی هستند

وی با بیان اینکه در حوزه موتورسیکلت‌ها نیز این وسیله نقلیه تبدیل به یک فاجعه در سطح شهرها شده‌ است، گفت: از ۱۲ میلیون  و ۹۵۰ هزار موتورسیکلت شناسایی شده در کشور تا اواخر ۱۴۰۲، ۹۲ درصد از این موتورها فرسوده بوده و تنها هشت درصد از موتورسیکلت‌های تردد کننده در سطح شهرها از سن فرسودگی پایین‌تر هستند. ضمن اینکه بیش از ۹۹ درصد از این موتورسیکلت‌ها نیز فاقد معاینه فنی هستند، این در حالیست که موتورسیکلت‌ها بین چهار تا شش برابر یک خودرو در سطح شهرها آلایندگی تولید کرده و وضعیت تلفات درون‌شهری بعد از عابرین پیاده، مربوط به موتورسیکلت‌ها در معابر درون‌شهری است که باید گفت وضعیت ایمنی سرنشین‌های موتور سیکلت بسیار فاجعه‌ بار است.

فعالیت ۲ میلیون موتورسیکلت حمل‌ونقل بار درون‌شهری 

سیف‌السادات در ادامه با اعلام اینکه بسیاری از این موتورسیکلت‌ها بعضاً وجود خارجی ندارند و فیزیک موتورسیکلت‌ها هم موجود نیست، تأکید کرد: حدود ۲ میلیون موتورسیکلت در حوزه حمل‌ونقل بار درون‌شهری در قالب اپلیکیشن‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

راه‌اندازی سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه در کشور

ثبت تنها ۶۳۲ هزار خودرو از سه میلیون و ۸۵۰ هزار وسیله نقلیه حمل‌ونقل بار در این سامانه

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه در کشور توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، یادآور شد: از حدود سه میلیون و ۸۵۰ هزار وسیله نقلیه حمل‌ونقل بار در کشور، اطلاعات ۶۳۲ هزار خودرو در این سامانه ثبت شده بودند که اطلاعات حدود ۲۰ درصد وسایل نقلیه حمل و نقل بار را شامل شده و متأسفانه رقم بسیار پایینی بوده است و با وجود اینکه این سامانه در  دهه ۹۰ فعالیت خود را جهت ساماندهی حمل و نقل درون‌شهری آغاز کرده؛ اما تعداد خودروهایی که اطلاعات خود را در سامانه ثبت کرده بودند، بسیار اندک هستند.

به گفته وی، خودروهایی که در حوزه حمل‌ونقل بار درون‌شهری فعالیت می‌کنند موظفند برای فعالیت خود از شهرداری‌های محل فعالیتشان مجوز فعالیت و اشتغال دریافت کرده و پس از اینکه در سامانه مشخصات این خودروها ثبت شد نسبت به اخذ بارنامه شهری اقدام کنند.

وی در ادامه به لزوم ثبت اطلاعات موتورسیکلت‌های فعال در حوزه حمل و نقل بار در این سامانه نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در حوزه موتورسیکلت‌ها ثبت اطلاعات آنها نزدیک به صفر است، بر بازنگری در قوانین مربوط به موتورسیکلت‌ها تأکید کرد و افزود: از ۶۳۲ هزار خودرویی که اطلاعاتشان در این سامانه به ثبت رسیده است در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر بیش از ۷۵ هزار دستگاه خودرو باری دیزلی و ۷۰ هزار خودرو باری بنزینی هستند.

۳۳ شهر کشور در زمینه صدور بارنامه شهری فعالند

مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل بار شهرداری‌های کشور همچنین به تبصره ۲ ماده ۶ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور مصوبه نهم مرداد ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: طبق این تبصره اشخاص حقیقی و حقوقی متصدی بار حمل‌ونقل درون‌شهری موظفند نسبت به ثبت بارنامه اقدام کرده و برای آیین‌نامه مبلغ ۲۰ هزار ریال قانون‌گذار مشخص کرده است که صددرصد این مبلغ به حساب شهرداری‌های محل فعالیت این رانندگان واریز می‌شود تا این مبلغ صرف توسعه حمل‌ونقل عمومی و زیرساخت‌های شهری کشور شود.

به گفته وی، از ۱۳۰۰ شهر کشور ۳۳ شهر در حال حاضر در زمینه صدور بارنامه شهری اقدام می‌کنند که اکثر کلان شهرها و مراکز استان‌ها را شامل می‌باشند گرچه به لحاظ جمعیتی بخش قابل توجهی از جمعیت را تحت پوشش قرار داده؛ اما از لحاظ تقسیمات کشوری عدد ناچیزی است.

وی افزود: گسترش این سامانه در کشور از اهداف اتحادیه است؛ چراکه منابع درآمدی خوب و پایداری را برای شهرهای کوچک ایجاد کرده و در نظر داریم تا با فراهم کردن زیرساخت‌های آن برای شهرهای کوچک این بند قانونی را احیا و امکان وصول این درآمد پایدار برای شهرداری‌های سایر شهرها نیز فراهم شود.

انتهای پیام/

منبع
ایسنا

پایگاه خبری موتورسیکلت نیوز

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی موتورسیکلت در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا