مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

معرفى اسکوتر برقی فلو؛ ظهور فناوری هوش مصنوعی در موتورسیکلت

به گزارش موتورسيكلت نيوز، در بسیاری از بازارهای نوظهور جهان، استفاده از موتورسیکلت‌ برقی کوچک نظیر اسکوترها بسیار معمول است و اکثر محصولاتی که در بازار فروخته می‌شوند، در این کلاس جای دارند. به همین علت، فناوری جدید موتورسیکلت برقی منجر به فعالیت استارتاپ‌هایی خلاق در چین و هند شده است. آخرین شرکتی که شانس خود را برای موفقیت در زمینه بازار اسکوتر برقی امتحان کرده، 22موتورز (22Motors) هند است که به تازگی از اسکوتر برقی فلو (Flow) رونمایی کرد.

اسکوتر برقی فلو در سطح بیرونی بسیار شبیه تمام اسکوترهای معمولی به نظر می‌رسد، اما در زیر بدنه فایبرگلاس، از برخی فناوری‌های قابل توجه استفاده می‌کند. 22موتورز یک برنامه کاربردی (اپلیکیشن) همراه اسکوتر برقی فلو ارائه کرده است، که از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بهره می‌برد. 22موتورز این فناوری را “یادگیری تماس” یا learning Contact می‌نامد و آن‌طور که سازنده ادعا می‌کند، فراتر از اتصال بلوتوث و تجهیزات ناوبری GPS است که در انواع موتورسیکلت‌ها و اسکوترهای جدید می‌بینیم.

علاوه بر GPS معمولی، هشدارهایی برای پیام‌های متنی، تماس‌ها و قابلیت‌های جغرافیایی، هشدارهای سرقت و بروزرسانی وضعیت ترافیک و جاده‌ها، نرم‌افزار اسکوتر برقی فلو همچنین داده‌ها و ورودی‌های کاربر را ثبت می‌کند و رفتار معمولی مالک را یاد می‌گیرد. پس از اتمام مراحل یادگیری ماشینی برای ثبت شیوه رانندگی مالک، در صورتی که تغییر غیر معمول در رفتار یا نحوه رانندگی ایجاد شود؛ قادر به تشخیص و هشدار دادن به مالک خود است. اسکوتر برقی فلو همچین می‌تواند نیاز به خدمات تعمیر و نگهداری را تشخیص دهد و هشدارهای لازم را به کاربر ارائه کند. علاوه بر این، این وسیله نقلیه هوشمند می‌تواند قطعات مورد نیاز را به طور خودکار سفارش دهد، پیش از این‌که کاربر نیازی به عیب‌یابی اسکوتر برقی داشته باشد.

22موتورز اسکوتر برقی فلو را با استفاده از تجارب مهندسی طراحی کرده است و از نوعی سیستم مدیریت و کنترل ناوگان بهره می‌برد که می‌تواند توسط شرکت‌هایی که از ناوگان فلو استفاده می‌کنند، بکار گرفته شود. در ضمن تمام اطلاعات ثبت شده به طور مستقیم به فضای ابری ارسال می شود که از این طریق می‌تواند از راه دور نیز مورد مشاهده مسئولان شرکت قرار بگیرد.

اسکوتر برقی فلو، انرژی الکتریکی خود را از باتری‌های لیتیوم یون متصل به فضای ابری و یک کنترل‌کننده دریافت می‌کند که توسط شرکت 22موتورز ساخته شده است. قدرت سیستم محرکه نیز از طریق موتور الکتریکی ۲.۱ کیلووات بوش (bosch) مجهز به سیستم ترمز احیاکننده تامین می‌شود. این سیستم قادر است بیش از پنج درصد عمر باتری را بازیافت کند که در قسمت بالای چرخ عقب قرار دارد. اسکوتر برقی فلو با وزن کمتر از ۸۶ کیلوگرم، می‌توان به بیشینه سرعت ۶۵ کیلومتر بر ساعت دست یابد؛ با توجه به مطالب منتشر شده توسط سازنده، اسکوتر برقی فلو ده برابر گشتاور تولیدی هوندا اکتیوا (Honda Activa) تولید می‌کند. در نتیجه می‌توان حدس زد که حداقل گشتاور آن حدود ۸۸ نیوتن‌متر خواهد بود.

باتری اسکوتر برقی را می‌توان در زمانی حدود پنج ساعت از طریق یک شارژر معمولی شارژ کرد، هرچند که به کمک شارژر سریع این کار ۴ برابر سریع‌تر انجام می‌گیرد. شعاع حرکتی اسکوتر برقی فلو به کمک باتری کاملا شارژ، به ۸۰ کیلومتر می‌رسد؛ اگرچه 22موتورز ادعا می‌کند که به کمک باتری دوم این محدوده را می‌توان افزایش داد. البته در زمان‌هایی که راننده قصد انجام سفرهای کوتاه‌مدت دارد، اسکوتر برقی فلو می‌تواند به مدت ۱۰ دقیقه شارژ شود که در این صورت مسافتی حدود ۱۶ کیلومتر را می‌توان با آن طی کرد.

دیگر ویژگی‌های برجسته اسکوتر برقی فلو عبارتند از: فضای ذخیره‌سازی بزرگ و کافی زیر زین برای قرار دادن کلاه ایمنی، دنده عقب برای پارک آسان، پورت USB، ترمز دیسکی جلو و عقب، کنترل کروز و سیستم روشنایی LED کامل. ممکن است برخی ادعا کنند که طراحی صنعتی و انبوه اسکوتر برقی فلو ایده جالبی نباشد، اما به نظر می‌رسد که با انجام اصلاحات کمی می‌توان آن را مقرون به صرفه‌تر کرد. هرچند که در حال حاضر از نظر فناوری و سازگاری با محیط زیست در شرایط خوبی به سر می‌برد. تولید انبوه اسکوتر برقی فلو برای تابستان امسال برنامه‌ریزی شده است، در حالی که قیمت آن نیز بسیار معقول و مناسب به نظر می‌رسد. 22موتورز قیمت پایه این اسکوتر برقی را تنها ۱،۱۲۵ دلار اعلام کرده است.

نويسنده: ابوالقاسم اسلامى

نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری موتورسیکلت نیوز و درج لینک خبر بلامانع است. در غیر اینصورت حق این رسانه برای پیگرد قانونی محفوظ است.
برای ثبت شکایت از گران‌فروشی‌ها اینجا را کلیک کنید.

پایگاه خبری موتورسیکلت نیوز

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی موتورسیکلت در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا